Friday, February 21, 2014

Traumatologia in rugby. Perspectiva medicala si psihologica




“Traumatologia in rugby- perspectiva medicala si psihologica”,  este prima carte din Romania, care trateaza concis principalele afectiuni traumatice intalnite in rugby si care aduce in discutie pentru prima data legatura de cauzalitate intre componenta psihologica si traumatismele intalnite pe terenul de rugby.
Este impartita in doua mari parti: una medicala si cealalta psihologica. Partea medicala contine o descriere sintetica a celor mai frecvente traumatisme intalnite pe terenul de rugby in stricta legatura cu postul ocupat in echipa, precum si informatii utile cu privire la accidentarile specifice, aflate in directa corelatie cu tehnicile de joc: modul de prindere si jocul cu balonul oval precum si efectuarea placajului.

Partea de inedit consta in abordarea intr-o maniera concreta si aplicata a modului de actiune in cazul unei accidentari in teren, precum si in prezentarea unor fotografii (in capitolul “Strapping”) insotite de explicatii despre contentia adeziva articulara. Totodata, sunt trecute in revista notiuni despre refacerea dupa efort si cateva elemente de stretching, extrem de utile pentru orice jucator de rugby.
Partea psihologica aduce in discutie conceptul de psihosomatica, si ipoteza implicarii factorului psihologic in etiologia traumatismelor sportive in rugby.

No comments:

Post a Comment